Cross picking

Niet elk orderverzamelproces is geschikt voor een standaard zonepickingsysteem. Soms is nog meer snelheid en efficiëntie vereist. MAAS Internal LogistiX heeft daarom een orderpickconcept ontwikkeld dat verschillende concepten combineert. Het resultaat is Crosspicking, een unieke variatie op zonepicking met maximale orderpickprestaties.

Twee zones tegelijk

Bij Crosspicking wordt elke zone uitgerust met schuifplaten en pick-to-light-modules. Daardoor kunnen de operators uit twee tegenover elkaar gelegen zones artikelen verzamelen voor dezelfde order. Als een operator een artikel pakt voor een order in de tegenoverliggende zone, licht het LED-display van de schuifplaat op. De operator ziet daardoor dat het artikel niet direct in een bak of verzenddoos in de eigen zone moet worden gelegd, maar voor de andere zone is bestemd.

Als de operator het artikel op de schuifplaat legt en die actie bevestigt, gaat het LED-display aan de andere zijde van de schuifplaat branden. Zijn collega uit de tegenoverliggende zone kan dat artikel nu pakken en toevoegen aan de juiste bak of verzenddoos in zijn eigen zone.

Maximale snelheid

De MFC-software van MAAS zorgt voor een feilloze en efficiënte aansturing van dit proces. Daarvoor kunnen conventionele opslagsystemen worden ingezet, maar ook verticale opslagsystemen met shuttles of plateauliften. Het resultaat is maximale snelheid en efficiëntie, juist door de combinatie van Crosspicking met deze snelle opslagsystemen. Voor meer informatie neem contact op met één van verkoopmedewerkers.