Fashion

Dynamiek is het kenmerk in de fashion-sector. Snel wisselende collecties liggen in het warehouse naast never-out-of-stock-artikelen. Een nieuw artikel dat vandaag een instant hit is, kan morgen alweer een slowmover zijn.

MAAS Internal LogistiX ontwerpt logistieke oplossingen voor de fashion-sector. Gaat het om aanvulling van eigen winkels, levering aan grote winkelketens, verwerking van online bestellingen of dat allemaal tegelijk? Met onze systemen bedient u elk kanaal optimaal.

Snelle verwerking van retouren

Het aantal stock keeping units in fashion kan flink oplopen. De software van MAAS waarborgt dat elk artikel in de juiste maat en kleur wordt gepickt. Gaat het om trendgevoelige artikelen die slechts kortstondig scoren? Met ons systeem heeft u real-time zicht op de voorraad, zodat u nooit te veel bestelt maar ook niet met artikelen blijft zitten.

De grote uitdaging in fashion is het grote aantal retouren. Sommige artikelen moet u misschien drie keer verzenden voordat ze zijn verkocht. MAAS ontwikkelt uitgekiende processen voor het snel en efficiënt verwerken van retourgoederen, zodat ze vrijwel direct weer beschikbaar zijn voor verkoop.

Uiterst efficiënt en compact

Logistiek in de fashion-sector is arbeidsintensief. Dat kan een uitdaging opleveren, zeker nu de schaarste op de arbeidsmarkt toeneemt. Met een systeem van MAAS beschikt u over een uiterst efficiënte en compacte oplossing, die uw behoefte aan arbeidskrachten tot een minimum reduceert.

Voorbeelden van fashion-bedrijven die vertrouwen op MAAS Internal LogistiX: