Pick & Put-to-Light

Pick-to-light is een eenvoudig, maar uiterst effectief orderpickconcept met gebruik van LED-displays. De operators zien via de displays in één oogopslag welke artikelen en hoeveel stuks ze moeten verzamelen. Hierdoor is het zoeken naar de juiste picklocatie niet langer nodig.

Foutloos orderpicken

MAAS Internal LogistiX heeft jarenlange ervaring in het leveren van orderverzamelsystemen op basis van pick-to-light. Met de eigen MFC-software worden alle orderregels feilloos omgezet in pickinstructies via de LED-displays. Zodra een operator een pick bevestigt, dooft het betreffende display en licht het display van de volgende picklocatie op.

Dankzij pick-to-light is het maken van pickfouten nagenoeg onmogelijk. Terwijl ze de gepickte artikelen in de juiste bak of doos leggen, hebben ze al gezien waar de volgende picklocatie is. Ligt onvoldoende voorraad op de picklocatie? Dan kan de operator met plus- en min-knoppen het aantal artikelen real-time aanpassen.

Voor consolidatie

Pick-to-light is niet alleen geschikt voor zonepicking, maar ook voor andere orderpickprocessen. Denk aan batchpicking, waarbij pick-to-light wordt gebruikt om de verzamelde artikelen per order te sorteren en consolideren. MAAS weet als geen ander welk concept het beste past bij uw operatie. Voor meer informatie neem contact op met één van verkoopmedewerkers.